НОВИНИ

Насилниците в Кьолн са били с мигрантски произход

Почти всички заподозрени за насилието, помрачило новогодишната нощ в Кьолн са чужденци, потърсили убежище в Германия през последните месеци, заяви днес регионалният вътрешен министър. Колегата му на федерално равнище Томас де Мезиер заяви, че страната се нуждае от по-строго миграционно законодателство. Тази седмица Бундестагът започва дебати по събитията в Кьолн. Часове по-рано в града имаше четири случая на нападения срещу чужденци. Размириците са организирани по социалните мрежи от крайната десница като покана за "разходка", съобщи полицията.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
18:27, 11.01.2016
Чете се за: 00:50 мин.
По света

Всичко сочи, че нападенията в Кьолн в новогодишната нощ са дело на хора от Северна Африка и арабския свят, заяви министърът на вътрешните работи на Северен Рейн- Вестфалия Ралф Йегер. Същевременно той предупреди, че заклеймяването на всички мигранти като сексуални насилници e погрешно и обслужва крайната десница.

Снощи двайсетина неизвестни се нахвърлиха върху шестима пакистанци пред гарата в Кьолн. Двама от нападнатите попаднаха в болница. Двайсетина минути по-късно петима души атакуваха 39-годишен сириец, обект на агресия е станала и група гвинейци.

Томас де Мезиер - министър на вътрешните работи на Германия: Търсещи убежище да са обиждани на "добитък", местата за настаняването им да се опожаряват, действащи политици да се наричат ликвидатори на Германия и предатели, а медиите - "лъжлива преса", бежанци да определят преминаващи жени като уличници - всичко това е абсолютно неприемливо.

Трябва да се направят съответните изводи от събитията в Кьолн, при това Германия не може да си позволи дълъг дебат, отбеляза де Мезиер.

Томас де Мезиер - министър на вътрешните работи на Германия: Нуждаем се както от последователно прилагане на съществуващите правни норми, тук има множество възможности, така и от по-строго законодателство.


;

Официален Берлин опроверга твърденията, че канцлерът Меркел няма да отиде на форума в Давос заради нападенията в Кьолн като уточни, че участие в Давос изобщо не фигурира в плановете й.

Междувременно на ежегодната си среща с дипломатическия корпус във Ватикана папа Франциск призова Европа въпреки съвременните предизвикателства да запази вратите си отворени и да остане фар на хуманността.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Избраха Спортист на годината на Русе
Избраха "Спортист на годината" на Русе
Протест на музиканти и танцьори в Сливен
Протест на музиканти и танцьори в Сливен