НОВИНИ

​Наводненията в Западна Европа взеха жертви

Наводненията в Западна Европа взеха четири жертви в Германия и една във Франция вчера. Десетки хиляди остават без ток. В много райони е обявено бедствено положение.

bnt avatar logo
от БНТ
07:20, 02.06.2016
Чете се за: 00:46 мин.
По света

Водолази проникнаха в залята от вода жилищна сграда в баварския град Зимбах ам Ин и откриха три трупа в една от стаите. Не е известен полът и възрастта на жертвите. Според полицията е възможно да има още хора на приземния етаж на сградата. По-късно в съседната община беше намерено още едно тяло.

Улиците в много градове в региона са залети от един метър вода. Коли, дървета и мебели бяха отнесени от течението, а много хора бяха принудени да се покатерят по покривите на жилищни сгради, за да бъдат евакуирани с хеликоптери. Вчера в два баварски окръга на границата с Австрия беше обявено бедствено положение заради придошли води, които заляха пътища и мостове.

Жертва има и във Франция, която също беше силно засегната от проливните дъждове от последните дни. Полицията съобщи за удавена 86-годишна жена. Над 500 пожарникари и жандармеристи са мобилизирани да евакуират и подслонят на безопасно място хората, живеещи близо до водоеми. До момента те са извършили повече от 8 хиляди спасителни операции от границата с Белгия до Бургундия.

В Париж река Сена наводни крайбрежните райони на столицата и заплашва други френски градове. Столичното кметство затвори редица големи пътни артерии. Нивото на водата се покачи с над 4 метра. Местните власти предупреждават гражданите да бъдат бдителни, ако са в близост до водата. Очаква се високите нива на реката да се задържат до петък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама загинаха след стрелба в Калифорнийския университет в Лос Анджелис
Двама загинаха след стрелба в Калифорнийския университет в Лос Анджелис
Не превръщайте храната в смисъл на живота си
Не превръщайте храната в смисъл на живота си