НОВИНИ

​Най-малко 42 души са загинали при бомбени атентати в сирийския град Хомс​

При няколко бомбени атаки, извършени тази сутрин от атентатори самоубийци срещу два щаба на правителствените сили за сигурност в град Хомс в Централна Сирия, са били убити най-малко 42-ма души, съобщи Франс прес, цитирайки базирания в Лондон Сирийски център за правата на човека (СЦПЧ).

bnt avatar logo
от БТА
10:50, 25.02.2017
Чете се за: 00:32 мин.
По света
​най души загинали бомбени атентати сирийския град хомс​

Атакувани са били офисите на службата за държавна сигурност и на военното разузнаване на режима на Башар Асад, намиращи се в центъра на третия по големина град в страната, съобщи за агенцията Рами Абдел Рахман - директор на СЦПЧ. Нападателите, които се самовзривили край щабовете, били няколко. Има и много ранени.

Според губернатора на провинция Хомс Талал Барзани, цитиран от Асошиейтед прес, взривовете били три. Сирийската държавна телевизия също съобщи за три взрива, но не назова броя на жертвите. Ройтерс добавя, че освен експлозиите се чула и стрелба. В единия от щабовете са загинали 30 души, сред които и шефът на военното разузнаване, а при експлозията в централата на службата за държавна сигурност са загинали 12 души.

Засега не е ясно дали нападателите са били от джихадистката "Ислямска държава" или от други групировки, каза Рахман. Целият град е под контрола на правителствените сили, с изключение на един обсаден квартал, който се държи от сили на умерената опозиция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пролетни кокичета
Пролетни кокичета
Голото мъжко тяло в изложба
Голото мъжко тяло в изложба