​"Нощни птици" подаряват на зрителите петъчна вечер със Стоянка Мутафова

Любимата българска актриса Стоянка Мутафова е специален гост в предаването „Нощни птици“ този петък. Звездата на театралната сцена ще разкрие пред Искра Ангелова интересни и нечувани досега истории от своя драматичен живот.

от БНТ
13:14, 10.05.2018
Чете се за: 00:56 мин.
У нас
​нощни птици подаряват зрителите петъчна вечер стоянка мутафова

„Стоянка Мутафова бе една от първите, които ме посрещнаха в трупата на Сатиричния театър, след като завърших театралната академия. Благодаря на съдбата, че ме срещна с такъв мощен талант и благодаря на Стоянка, че прие поканата ми и подари на зрителите едни от най-откровените си признания“ – споделя водещата на предаването.

Голямата актриса е дъщеря на потомствени интелектуалци, говори няколко езика и остава почитател на класическата музика. Пакостите са нейната стихия, като малка се катерела по покривите с момчетата, играела на топка и тичала по софийските улици. Преживява Втората световна война, има три дипломи за висше образование и сключва три брака.

Стояна-Мария Константинова Мутафова, както е цялото ѝ име, е завършила класическа филология в Софийския университет, Държавна театрална школа към Народен театър „Иван Вазов“ и театралния отдел на Академията за изкуства в Прага, а една грешка в театрален афиш я „преименува“ на Стоянка Мутафова, каквато остава в сърцата на няколко поколения.

;

Споделя, че често губи бижута и приятели, няколко пъти е ограбвана, но никога не са успявали да посегнат на най-скъпото за нея – любовта и съветва, че в житейските бури се оцелява с едно правило: да бъдеш верен на себе си. Днес още я просълзява шубертовата „Аве Мария“ и кокетката в нея се пробужда всеки път, когато ѝ подаряват цветя.

Зрителите ще си спомнят великите сценични партньори на Стоянка Мутафова - Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Апостол Карамитев, Невена Коканова. Верни и винаги до нея остават приятелите - Маргарита Лозанова, Полина Лалова, Евгени Боянов и любимата дъщеря Мария Грубешлиева – Муки, които ще бъдат заедно със Стоянка Мутафова и този петък в предаването „Нощни птици“.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Автомобилният сектор в България произвежда продукция за близо 1 млрд. евро
Автомобилният сектор в България произвежда продукция за близо 1 млрд. евро
Премиерът Борисов участва в Понтификалната служба в Катедралата на гр. Аахен
Премиерът Борисов участва в Понтификалната служба в Катедралата на гр. Аахен