Новото приложение за "състаряване във Фейсбук" може да е опасно

Новото популярно приложение във Фейсбук, което "състарява" снимките на хората, може да крие неподозирани опасности, пише британския вестник Индипендънт.

от БГНЕС
22:06, 17.07.2019
6899
Чете се за: 00:33 мин.
По света
новото приложение състаряване фейсбук опасно

Приложението ФейсАп (FaceApp), което използва изкуствен интелект, за да преправи снимка на потребителя, който може да види как ще изглежда като по-възрастен или като човек от другия пол, потенциално заплашва сигурността на потребителите в интернет.

За да бъде обработена снимката, тя трябва да бъде изпратена на сървърите на руските създатели на приложението.

В споразумението, което се предлага на потребителите се казва, че те отстъпват на създателите на FaceApp всички права да правят със снимката каквото пожелаят.

Може да се окаже, че снимка, която потребител е изпратил, смятайки че тя ще остане частна собственост, се използва в публичното пространство от FaceApp, за каквото от компанията преценят.

За създателите на приложението не се знае практически нищо, освен че са от Русия.

Туит, споделен от хиляди в мрежата твърди, че в момента, в който започнете да избирате коя от снимките в телефона си да изпратите за обработка, FaceApp получава достъп до всичките ви снимки.

Редица известни личности публикуваха снимки, които са преправили чрез FaceApp, сред тях са музикантите Дрейк и Джонас брадърс.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Започна фазата на море от Националното учение Бриз 2019
Започна фазата на море от Националното учение "Бриз 2019"
Антикорупционната комисия публикува имотното състояние на властта
Антикорупционната комисия публикува имотното състояние на властта