Няма пострадали българи при наводненията на Халкидики

Към момента в генералното консулство на България в Солун няма постъпила информация за пострадали български граждани при проливните дъждове на гръцкия полуостров Халкидики, информира МВнР. Към мисията ни за съдействие са се обърнали двама наши сънародници, понесли материални щети и загубили документи вследствие на наводненията.

от БНТ
13:54, 18.07.2017
Чете се за: 00:32 мин.
По света

По информация на официалните гръцки власти най-засегнати са областите на Никити, Мармара, Порто Куфо, Торони и Каламици.
Консулството ни в Солун следи развитието на ситуацията и поддържа постоянен контакт с местните власти, информират още от външното ни министрество.

До този момент към мисията ни за съдействие са се обърнали двама наши сънародници, понесли материални щети и загубили документи вследствие на наводненията. Служители на консулството ще посетят засегнатите райони, за да окажат съдействие на засегнати български граждани на място.

Български граждани, които желаят да получат актуална информация за обстановката в засегнатите райони или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на телефоните на генералното консулство в Солун.

Наши сънародници, които са понесли материални щети и/или са загубили документи за самоличност вследствие на проливните дъждове, също могат да се обърнат за съдействие към генералното ни консулство на следните телефони:

0030 2310 829 210, 0030 2310 869 510, 0030 2310 869 520.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Над 700 хиляди лева за ремонт на пътища в благоевградските села
Над 700 хиляди лева за ремонт на пътища в благоевградските села
Военноисторическият музей показва архива за издирване гроба на Левски
Военноисторическият музей показва архива за издирване гроба на Левски