НОВИНИ

Няма пострадали български туристи при бурята в Тайланд

С ветрове със скорост 80 км в час тропическата буря Пабук връхлетя Тайланд. Министерството на външните работи е в контакт с група български туристи на остров Кох Самуи. Те не са пострадали от стихията, но от Външно министерство съобщиха, че имат готовност в случай на нужда да им окажат съдействие. От Министерството препоръчват временно да не се пътува до Тайланд. При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Джакарта, както и със Ситуационния център на Външно министерство.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
17:30, 04.01.2019
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Пабук връхлетя Тайланд с проливни дъждове и силни ветрове. Метеоролозите предупреждават, че за кралството това може да се окаже най-силната тропическа буря от десетилетия.

Стихията вече взе първата си жертва. Край южните брегове на страната загина рибар. В Сиамския залив има блокирани хиляди туристи. Заради стихията над 60 хиляди души бяха евакуирани от южните райони на Тайланд.

;

Очаква се Пабук да отслабне при преминаването над популярните за туристите места Пукет и Краби. Според прогнозите пътят на бурята ще мине и през националния парк Симилан, който е любимо място за гмуркачите. През последните дни десетки хиляди туристи напуснаха района.

Пабук връхлита Тайланд в разгара на туристическия сезон. Очакванията на хотелиерите бяха, че тази година страната ще бъде посетена от 40 милиона души.

Преди 30 години, по същото време на годината тайфунът Гай удари Тайланд и отне живота на стотици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата в Кьолн разследва случая със смъртта на 4-годишно българче
Прокуратурата в Кьолн разследва случая със смъртта на 4-годишно българче
Започна съревнованието между американските лидери Нанси Пелоси и Доналд Тръмп
Започна съревнованието между американските лидери Нанси Пелоси и Доналд Тръмп