НОВИНИ

Обама и семейството му заминаха на двуседмична ваканция на шикозен остров​

Президентът на САЩ Барак Обама и семейството заминаха днес от столицата Вашингтон на двуседмична ваканция на шикозния остров Мартас Винярд, край североизточното крайбрежие на страната, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
22:07, 06.08.2016
Чете се за: 00:36 мин.
Още
обама семейството заминаха двуседмична ваканция шикозен остров​

Така Обама спазиха датиращата от 2009 г. традиция да прекарват лятната си почивка през август на това парче земя край прочутия нос Код, в щата Масачузетс. Президентското семейство "изневери" на Мартас Винярд само през 2012 г., когато държавният глава водеше кампания за своето преизбиране. През януари Барак Обама ще напусне Белия дом, тъй като по конституция има право само на два последователни мандата.

Обама е придружен на остров Мартас Винярд от съпругата си Мишел, от двете им дъщери, 18-годишната Малия и 15-годишната Саша, и от семейните кучета Бо и Съни. Куп журналисти и фоторепортери ще следят как президентското семейство прекарва своята ваканция в разходки, плажуване, игра на голф и похапване в местните ресторанти.
Предвидено е Обама да се завърнат във Вашингтон на 21 август, неделя.

Остров Мартас Винярд е любимо място на най-влиятелните американски семейства от източното крайбрежие на САЩ. Сред тях са клановете Кенеди и Клинтън. Също по традиция Обама прекарват зимната си ваканция на Хавайските острови, на които е преминало част от детството на президента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Австрия е против преговорите за присъединяване на Турция към ЕС
​Австрия е против преговорите за присъединяване на Турция към ЕС
Жертви при въздушен удар по болница в Сирия
Жертви при въздушен удар по болница в Сирия