НОВИНИ

​Очаква се Бойко Борисов да предаде властта в петък

Очаква се премиерът в оставка Бойко Борисов да предаде властта в петък. Това стана ясно на последното редовно заседание на кабинета днес. 29 редовни и 13 извънредни решения бяха гласувани на заседанието.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
12:15, 25.01.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Гласувано беше определянето на новия размер на минималния размер на работната заплата. Одобрена беше и една допълнителна субсидия към националната програма за саниране.

В началото на заседанието Бойко Борисов благодари на своите министри и на медиите.

Бойко Борисов, министър-председател в оставка: "Днес е последно заседание. Благодаря на всички вас. На медиите, които ни отразяват последните две години. Направихме доста. Сигурно можеше и повече. Да пожелаем успех на служебното правителство. Най-вероятно в петък ще стане смяната. Така че имайте готовност. Излишъкът към януари ще достигне милиард. Така че всякакви оценки от нашите опоненти. Аз се надявам да постигнат нашите резултати и тогава бих ги приел с радост. Благодаря още веднъж на медиите."

За разлика от предишното управление на кабинета "Борисов", когато Бойко Борисов слизаше често да разговаря с медиите и да отговаря на най-различни въпроси, тези две години управление имаше само две официални пресконференции - едната за промените в конституцията другата за съдебната реформа. През останалото време Бойко Борисов предпочиташе да казва своето мнение по текущи въпроси или в рамките на залата където заседават министрите, или някъде извън София, или при откриването на различни обекти, на които той присъстваше."

Единствения министър, който коментира определени теми и поредните нападки на БСП, беше Лиляна Павлова. По повод нападките на БСП за "лунния пейзаж" по автомагистрала "Тракия", тя отговори, че дупките били в по старите участъци, но те били вече запълнени. Всичко друго, което БСП твърдят било провокация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обществена поръчка за доставка на 1500 тона сол обяви Община Пловдив
Обществена поръчка за доставка на 1500 тона сол обяви Община Пловдив
72% от българите смятат, че мониторингът над България трябва да продължи
72% от българите смятат, че мониторингът над България трябва да продължи