НОВИНИ

Първи политически коментари за назначаването на Герджиков за служебен премиер

Политическите лидери посрещнаха новината за назначаването на Огнян Герджиков за служебен премиер спокойно. Единствено Корнелия Нинова отказа да даде конкретно мнение.

bnt avatar logo
от Екип на "По света и у нас"
11:25, 25.01.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
Цветан Цветанов: "Аз смятам, че е добра фигурата премиер на страната в служебния кабинет. Поне досега от проф. Герджиков, няма човек, който да се изказва негативно и смятам, че това е един добър избор."
Корнелия Нинова: "Ще го коментирам , когато излезе официално указът с пълния състав на министерски съвет. Аргументът ми да не го коментирам сега, е не само защото другите не са ясни, а защото искам да погледнем на Министерския съвет в цялост."
Мустафа Карадайъ: "Господин Герджиков ние го познаваме.Той е публично лице, професор по право, има опит в политиката, така че нашата оценка винаги е била положителна персонално към него."
Красимир Каракачанов: "Професор Герджиков е не само уважаван юрист, но и уравновесен политик. Така че, според мен не трябва да се очакват някакви резки движения и някаква пристрастност на това правителство по отношение на провеждането на изборите."
Найден Зеленогорски: "За мен е подходящ, защото е все пак безпорна обществена личност. Не смятам, че ще има някакви политически увлечения в една или друга посока."
Георги Кючуков: "Много уважаван човек. Един умерен човек. Смятам, че професор Герджиков не само ще свърши работата, която е основната да подготви да проведе избори, както трябва. Но при него и при министрите, които са избрани ще има една приемственост, за да няма безвремие в държавата."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново глобиха бракониери на дърва
Отново глобиха бракониери на дърва
Доналд Тръмп намекна, че ще започне строежа на оградата с Мексико
Доналд Тръмп намекна, че ще започне строежа на оградата с Мексико