Опашки за българско агнешко, яйца и козунаци се извиха на столичния пазар "Иван Вазов". Сутринта там беше открит Великденски фермерски пазар, предлагащ всичко необходимо за празничната трапеза, при това само с гарантиран произход. Фермерският пазар,...
Опашки за българско агнешко, яйца и козунаци се извиха на столичния пазар "Иван Вазов". Сутринта там беше открит Великденски фермерски пазар, предлагащ всичко необходимо за празничната трапеза, при това само с гарантиран произход.
Фермерският пазар, който се разполага тук всяка сряда, преди Великден, ще продължи цяла седмица. Най-голям интерес днес предизикват щандовете с агнешко и яйца от кокошки, отглеждани по трационен начин, както и хлябът и козунаците, печени в семейни фурни.
"Това е една наша съвместна инициатива, до българския потребител да достигне директно от фермера, традиционната българска храна за най-светлия християнски празник - Великден", заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева.
Наред с Великденските стоки, се продава и оригинална био продукция - мед, подправки, сирене и кашкавал, дори истински ръжен хляб, чийто аромат е позабравен.
Земеделският министър увери, че спешно подготвят промени в закона за храните, с цел подкрепа на българския производител. Механизмът е забавяне на прилагането на част от европейското законодателство, което би ощетило малките производители у нас.
Фермерският пазар ще работи до разпети петък, през седмицата от 15 до 19 часа, а утре от 10 до 15.
Полицаи от Кюстендил разбиха престъпна група за разпространение на наркотици