НОВИНИ

Орландо Блум се срещна с деца в Източна Украйна

Актьорът Орландо Блум посети региони в Източна Украйна, тежко пострадали във военния конфликт. Той е посланик на добра воля на УНИЦЕФ. Звездата на поредиците "Карибски пирати" и "Властелинът на пръстените" призова за по-качествено образование за децата в страната.

bnt avatar logo
от БНТ
07:45, 04.05.2016
Чете се за: 00:41 мин.
По света

Блум посети деца, които учат в класни стаи, понесли удари от снаряди само на три километра от фронтовата линия на конфликта, който започна преди повече от 2 години.

ОРЛАНДО БЛУМ: Срещнах деца като 11-годишната Лиана, която се е крила в мазето на нейното училище в продължение на почти 2 седмици в мразовитото време, без светлина или топлина, докато ракети са разрушавали класните стаи отгоре. Сега всичко, което тези деца искат, е да се върнат към безопасността и рутината на училището и да планират бъдещето си.

По данни на "УНИЦЕФ" около 580 000 деца са в спешна нужда от помощ и над 230 000 деца са били евакуирани от домовете си. Едно на всеки пет учебни заведения са понесли щети или са били унищожени и близо 300 000 деца имат нужда от помощ, за да продължат образованието си.

Орландо Блум, който е най-известен с ролите си като Леголас в поредиците "Хобит" и "Властелинът на пръстените" и като Уил Търнър в "Карибски пирати", посети Украйна за първи път през 2007 година. При текущата си визита той се срещна с много деца, които получават консултации от психолози на УНИЦЕФ, за да се възстановят от стресовите си преживявания през военния конфликт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В КАДЪР: За църквите, които ходят по водата
"В КАДЪР": За църквите, които "ходят" по водата
За първи път на една сцена се събират рок легенди в Калифорния
За първи път на една сцена се събират рок легенди в Калифорния