НОВИНИ

Осъдиха професионалния боксьор, нападнал полицаи на протеста на жълтите жилетки

Една година ефективна присъда и 18 месеца условна за бившия боксьор Кристоф Детинже, който беше заснет да нанася тежки удари на жандармеристи по време на протести на "жълтите жилетки". Бившият шампион на Франция в полутежка категория ще излежава присъдата си при много по-лек режим, от този, за който прокуратурата настояваше.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
19:21, 14.02.2019
Чете се за: 00:32 мин.
По света

7 януари, Париж. Протест на "жълтите жилетки", но този път в редиците им е и професионалният боксьор Кристоф Детинже. Напрежението се покачва, жандармерията използва сълзотворен газ срещу протестиращите, а в отговор шампионът нанася тежки удари на двама униформени.

Видеото предизвика противоречиви коментари - и докато за едни това е акт на ужасяващо насилие, за други Детинже е истински герой.

Във Франция законът предвижда до 7 години затвор за нападение срещу служители на реда. Боксьорът получи 1 година ефективна и 18 месеца условна присъда. Любопитна подробност е, че ще трябва да прекарва само нощите в затвор, а през деня ще може да ходи на работа. В следващите 6 месеца му е забранено да посещава Париж, ще трябва да плати и 5000 евро глоба.

37-годишният шампион в полутежка категория е баща на 3 деца, а в момента работи като чиновник в парижко предградие. По време на делото бившият боксьор изрази съжаление за постъпката си и коментира, че в опит да попречи на една несправедливост, всъщност е създал друга.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Еърбъс“ спря производството на А380 само 12 години, след като беше създаден
„Еърбъс“ спря производството на А380 само 12 години, след като беше създаден
НАП: ​Оборот за 1 млрд. лв. укриват търговците у нас
НАП: ​Оборот за 1 млрд. лв. укриват търговците у нас