НОВИНИ

Още двама задържани във връзка с атентата в Ница

Двама души - мъж и жена, са задържани днес в рамките на разследването на касапницата в Ница, съобщи източник от съдебната система, цитиран от Франс прес.

bnt avatar logo
от БНТ
10:56, 17.07.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:40 мин.
По света

Терористичната заплаха става вече централен и дългосрочен проблем- предупреди френският премиер. Манюел Валс допълни- цитирам "Не трябва да се опитваме да не признаваме реалността - трябва да погледнем истината в очите и аз съм длъжен да предупредя французите в тази връзка: тероризмът вече става постоянен проблем на нашето съществуване". След ужаса в Ница - Франция е в траур.

В прякото включване в обедните новини специалният ни пратеник Тоня Димитрова каза, че задържаните вече общо са 7. Самоличността им е неизвестна. Ясно е само, че сред тях е бившата съпруга на извършителят на атаката Мохамед Булел, с която той е бил разделен поне 2-3 години. Има много подробности, които разкриват действията на нападателя в дните и часовете преди самото нападение. Знае се, че той е наел камиона, с който уби 84 души няколко дни преди това. Направил е проучване на маршрута. Стана ясно, че дни преди атаката е изпратил около 100 хиляди евро на семейството си в Тунис. Предполага се, че тези пари най-вероятно са му изпратени от радикалисти, защото последните месеци той е бил безработен. Той е бил радикализиран много бързо за последните 4 месеца.

Вижте прякото включване на Тоня Димитрова от Ница.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВМЗ Сопот плати авансово данъците си към Общината
ВМЗ Сопот плати авансово данъците си към Общината
Пристигнаха първите автобуси с пътници, блокирани в Истанбул
Пристигнаха първите автобуси с пътници, блокирани в Истанбул