НОВИНИ

От обяд в Нагорни Карабах тече ново примирие

Азербайджан е договорил прекратяване на огъня със сепаратистите в Нагорни Карабах от 12:00 часа. Най-малко 64 са жертвите на продължаващите вече четвърти ден сблъсъци в Нагорни Карабах. Боеве имаше и през изминалата нощ по цялото протежение на фронтовата линия.

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
18:09, 05.04.2016
Чете се за: 00:23 мин.
По света
обяд нагорни карабах тече ново примирие

16 азербайджански военнослужещи са загинали през последните две денонощия. Сепаратистите от Нагорни Карабах обвиняват Баку, че използва срещу тях реактивни системи за залпов огън "Смерч". Азербайджан заплаши също с мащабна атака срещу столицата на Нагорни Карабах - Степанакерт.

Турският премиер Ахмет Давутоглу осъди по думите му арменските атаки срещу Азербайджан и препотвърди подкрепата на Анкара за Баку. Днес започва заседание на Минската група на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, която ще търси варианти за намаляване на напрежението. Конфликтът в Нагорни Карабах започна през 91-ва година. През 94-та беше подписано примирие, но така и не беше сключен мирен договор. Замразеният конфликт се разпали отново в събота.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Живот на село
Живот на село
Ивайло Калфин: Добавките към пенсиите зависят от бюджета
Ивайло Калфин: Добавките към пенсиите зависят от бюджета