НОВИНИ

Терористичен акт е една от версиите за трагедията с изчезналия самолет

Отломки от изчезналия вчера самолет на Иджип Еър с 66 души на борда са открити в Средиземно море, обявиха египетските военни, след като предишните им съобщения за находки се оказаха безпочвени. Като най-вероятна хипотеза за трагедията остава терористичен акт, но еднозначни изводи все още няма.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
19:21, 20.05.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:47 мин.
По света

Части от самолета и най-малко един куфар са засечени на 290 километра от Александрия. Усилията сега са насочени към откриване на черните кутии на машината, която изчезна при полет от Париж до Кайро.

Претърсването на района край гръцкия остров Карпатос продължава втори ден. В операцията участват военни екипи на Гърция, Египет, Франция и Великобритания.

Европейската космическа агенция е открила нефтен разлив в района, но не може да потвърди произхода му.

Панос Каменос - министър на отбраната на Гърция: Бяхме информирани от египетския координационен център, както беше съобщено и на медиите, че са открити човешки крайник, две седалки и багаж, южно от мястото, където сигналът на самолетът е бил загубен.

Гръцките диспечери съобщиха, че преди изчезването си самолетът е завил 90 градуса на ляво, после цели 360 градуса надясно и рязко загубил височина.

Жан-Марк Еро - министър на външните работи на Франция: Нямаме никакви индикации за причините. На всяка цена отломките трябва да бъдат открити и анализирани, а след това и черните кутии, защото искаме истината, цялата истина.

В разследването са се включили трима френски авиационни следователи и технически съветник от Еърбъс. В самата Франция фокусът е върху евентуален пробив в сигурността на летище Шарл де Гол. След нападенията в Париж от ноември част от служителите са били отстранени по подозрения за радикализация. Регирстрирани са и опити на ислямисти за вербуване на хора от наземния персонал.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Награди за предаването В кадър
Награди за предаването "В кадър"
Вежди Рашидов договаря българска изложба в Британския музей
Вежди Рашидов договаря българска изложба в Британския музей