НОВИНИ

Отпадат повечето ограничения за полети между САЩ и Мексико

Повечето ограничения за полети между САЩ и Мексико ще бъдат вдигнати днес, което се очаква да предложи повече възможности и евентуално по-ниски цени на желаещите да пътуват.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
09:16, 21.08.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света
отпадат повечето ограничения полети сащ мексико

Авиопревозвачите "American Airlines", "Delta" и "Southwest Airlines" вече обявиха, че по-късно тази година ще предложат нови полети между двете държави. Говорител на "United Airlines" посочи, че компанията следи търсенето за полети и ще отговори по съответния начин.

САЩ и Мексико през декември се договориха да отворят авиационните си пазари за авиопревозвачи от съседната страна. Отпадат правилата, които ограничаваха до две или три компаниите, които могат да обслужват определен маршрут от другата страна на границата.

Авиокомпаниите от двете страни вече ще могат да летят по всеки маршрут, който изберат, толкова често, колкото решат, при цени, които сами ще определят, посочи представител на американското министерство на транспорта.

Споразумението обаче не смекчава ограниченията за излитанията и кацанията на натовареното основно международно летище в столицата Мексико, поради което първите нови полети на американските компании ще бъдат насочени към мексиканските курорти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Броят на жертвите след нападението срещу сватбено тържество достигна 50
Броят на жертвите след нападението срещу сватбено тържество достигна 50
На разходка с водно колело
На разходка с водно колело