НОВИНИ

Парламентът освободи Карина Караиванова като председател на КФН

Без дебат парламентът гласува оставката на Карина Караиванова, с което я освободи от поста на председател на Комисията по финансов надзор (КФН).

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:05, 21.02.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
парламентът освободи карина караиванова председател кфн

Вече стана ясно, че от 1 март 2019 година се очаква Караиванова да се присъединява към екипа на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), което стана и причина тя да се оттегли от ръководството на Комисията. Тя бе номинирана от Министерски съвет за представител на България в Съвета на директорите на ЕБВР.

В рамките на днешното заседание депутати одобриха и процедурни правила за избор на неин заместник. Съгласно тях предложенията могат да се правят от народни представители или парламентарни групи в 7-дневен срок, който започва да тече от днес. 12 дни преди изслушването на кандидатите в Комисията по бюджет и финанси всички документи ще бъдат публично оповестени на интернет страницата на Народното събрание. Окончателният избор ще се осъществи в пленарна зала, а за одобрен ще се счита този кандидат, който получи повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Северна Корея обновява градския си транспорт с нови трамваи
Северна Корея обновява градския си транспорт с нови трамваи
Милен Керемедчиев: Тереза Мей няма какво повече да поиска
Милен Керемедчиев: Тереза Мей няма какво повече да поиска