НОВИНИ

Петима са арестувани в Марсилия заради нападението в неделя

Петима души са арестувани вчера в Марсилия и това е първият значителен напредък за изясняване на профила и миналото на 29-годишния тунизиец Ахмед Ханаши, който в неделя уби с нож две млади жени в града, предаде Франс прес.

петима арестувани марсилия заради нападението неделя
bnt avatar logo
от БНТ
07:58, 04.10.2017
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Четирима от задържаните, всички те - свързани с Ханаши, са поставен под стража, уточни съдебен източник.
Запознат с разследването източник съобщи, че снощи е бил арестуван пети човек и че при претърсване на дома на нападателя в Марсилия там е намерена черна чанта.

Във Франция, както и в Италия, Ханаши се подвизавал под различни самоличности, представяйки се ту за мароканец, ту за алжирец или тунизиец, съобщи вчера френският министъра на вътрешните работи Жерар Колон.
Разследването е проучило данните от мобилния телефон на Ханаши, за да установи дали той е имал връзки във Франция и дали е бил под радикално влияние.

Според близък до разследването източник следователите открили, че тунизиецът е слушал в интернет ислямски религиозни песни, но поетата от "Ислямска държава" отговорност за атаката само часове след нея е под въпрос, тъй като не е открито нищо, което да свързва нападателя с групировката.

След като в петък бил задържан в град Лион за кражба от магазин, Ахмед Ханаши казал, че живее в града, че е без постоянен адрес и без работа, а също че използва твърди наркотици и е разведен, посочи в понеделник прокурорът на Париж Франсоа Моленс. Тъй като провинението било дребно, след задържането си Ханаши бил освободен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Назначения и обвинения: ГЕРБ и БСП сблъскаха мненията си в Денят започва
Назначения и обвинения: ГЕРБ и БСП сблъскаха мненията си в "Денят започва"
Земетресение с магнитуд 5,8 разлюля Атлантическия океан
Земетресение с магнитуд 5,8 разлюля Атлантическия океан