По втори вариант решават задачи седмокласниците на НВО по математика

В 10.00 часа днес започна националното външно оценяване по математика за учениците в седми клас, по което те пишат по втори вариант, изтеглен от журналист, определен с жребий.

от Източник: БТА
11:20, 23.05.2018
Чете се за: 00:42 мин.
Още
втори вариант решават задачи седмокласниците нво математика

Изпитът по математика в седми клас се състои от 2 модула. Първият е с 20 задачи със затворен и със свободен отговор. Продължителността му е 60 минути, а максималният брой точки, който могат да получат учениците, е 65. Във втория модул седмокласниците трябва да решат 4 задачи - 2 с кратък числов, символен или словесен отговор и 2 с описание и аргументация на решението. Продължителността на този модул е 90 минути, а правилното решение на задачите носи 35 точки. Максималният резултат от двата модула е 100 точки.

Заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова пожела успех и на зрелостниците, и на седмокласниците. Според нея ключът към успеха на изпитите са спокойствието и натрупаните знания.

По вариант 1 работят днес зрелостниците на втория задължителен зрелостен изпит по предмет по избор, който започна в 8.00 часа. Дванадесетокласниците имат на разположение четири астрономически часа, а тези със специални образователни потребности - шест часа.

Зрелостниците можеха да избират да се явят на един от общо 13 учебни предмета за днешната втора матура. Най-много ученици са заявили участие в изпита по биология - 13 820. Английският език е посочен от 13 744 ученици, а географията и икономиката - от 6904. Над 10 000 зрелостници са предпочели вместо втора матура в дипломата им да бъде вписана средната оценка от държавните изпити за придобиване на професионална квалификация.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Сбогуваме се с репортера на БНТ Цветелина Атанасова
Сбогуваме се с репортера на БНТ Цветелина Атанасова
Стачките във Франция продължават
Стачките във Франция продължават