НОВИНИ

​Почина футболната легенда Динко Дерменджиев

Легендата на "Ботев Пловдив" и българския футбол Динко Дерменджиев напусна този свят. Рано тази сутрин, в малките часове на 1 май, емблематичния играч и треньор на "жълто-черния" клуб почина след близо двумесечна борба за живота си вследствие на претърпян инсулт. Новината бе потвърдена от Ботев на официалния сайт на клуба.

bnt avatar logo
от БГНЕС
11:12, 01.05.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
​почина футболната легенда динко дерменджиев

Чико си отиде месец преди да навърши 78 години, а отсъствието му ще остави болезнена празнота в голямото семейство на ботевистите. ПФК "Ботев" изказва своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на Динко Дерменджиев.

Динко Дерменджиев прекарва цялата си професионална футболна кариера в Ботев Пловдив, като изиграва общо 447 мача в А група с екипа на тима в рамките на 19 сезона. В тях той отбелязва 194 гола за "канарчетата". Чико има и 10 мача и 3 гола в евротурнирите. За националния отбор на България има 58 мача и 19 гола. Участвал е на три Световните първенства с "лъвовете" - Чили '62, Англия '66 и Мексико '70. Избран е за футболист номер 1 на Ботев Пловдив за ХХ век.

След края на футболната си кариера става треньор, като е водил отборите на Ботев, Левски, Локомотив Пловдив, Локомотив София, Хебър Пазарджик и други.


Легендата на българския футбол Динко Дерменджиев ще бъде изпратен от този свят с поклонение в събота, 4 май в зала „Колодрума“ от 10:00 часа.

В 13:30 часа в църквата „Св. Архангел Михаил“ в централния гробищен парк в Пловдив ще се състои опелото, а непосредствено след него ще бъде и погребението на Динко Дерменджиев – Чико.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Позиция на Министерството на външните работи за ситуацията във Венецуела
​Позиция на Министерството на външните работи за ситуацията във Венецуела
Напрежението във Венецуела: Гуайдо и Мадуро в сблъсък за подкрепата на армията
Напрежението във Венецуела: Гуайдо и Мадуро в сблъсък за подкрепата на армията