НОВИНИ

Почина Кийт Емерсън

Кийт Емерсън, един от най-великите музиканти в историята на рока, част от легендарното прогресив рок трио "Емерсън, Лейк енд Палмър", почина на 71 години, съобщава Би Би Си.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
05:43, 12.03.2016
5365
Чете се за: 01:05 мин.
По света
Почина Кийт Емерсън

Ройтерс допълни, че Кийт Емерсън е завършил живота със самоубийство. Тялото на музиканта е било открито в дома му в Санта Моника, щата Калифорния. В главата му имало огнестрелна рана, но полицията все още не може да потвърди дали изстрелът е бил преднамерен или случаен. Новината за кончината на музиканта, който със сигурност завинаги ще остане в историята на световния рок, първо беше съобщена от неговите колеги в официалната страница на Emerson, Lake & Palmer във Фейсбук.

;

Keith Emerson (1944 - 2016)We regret to announce that Keith Emerson died last night at his home in Santa Monica, Los...

Публикувахте от Emerson, Lake & Palmer в 11 март 2016 г.
;
Молим за уважение към мъката на семейството!

Това е единственият коментар на групата, който придружава информацията за смъртта на Емерсън. Бившият му колега Карл Палмър написа в социалната мрежа, че талантът му ще остане ненадминат още дълги години.

;;

ELP са еталон и емблематично име за този избухнал на границата на 60-те и 70-те години стил, обединил в себе си рока с класическата музика. Албумът, с който са най-популярни у нас е "Pictures At an Exhibition", версия на класическото произведение на руския композитор Модест Мусоргски "Картини от една изложба". През 2008 г. българската публика видя и чу на живо Кийт Емерсън в Античния театър на град Пловдив.

;

Насладете се на първия сингъл на триото, написано от Грег Лейк, когато той е на 12 години. Песента е част от дебютния албум на групата, издаден през 1970 година. В "Lucky Man" Емерсън изчиства меките акустични щрихи на звука с неговият супер интензивен синтезатор Moog. Всъщност това е един от най-ранните примери за подобен синтезатор, по-късно широко използван в рок музиката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ОТ СЕДМИЦАТА: 8-и март за жените в бежанските лагери
ОТ СЕДМИЦАТА: 8-и март за жените в бежанските лагери
Синагогата във Видин се разпада
Синагогата във Видин се разпада