НОВИНИ

Подслоняват бездомните в Париж в кметствата

По данни от миналата зима над 3 000 души в Париж нямат къде да пренощуват през студените месеци. Именно затова, кметът на града Ан Идалго обяви, че тази зима тя ще отвори емблематичната сграда на Парижкото кметство за 50 жени без дом, а в по-студените нощи приемът ще бъде двоен – до 100 жени ще могат да пренощуват в легендарният исторически замък, наречен на френски Hotel de Ville.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
09:24, 16.10.2018
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Париж ще осигури подслон и храна за бездомниците в различни районни кметства през студените месеци на годината. Това съобщи кметът на френската столица Ан Идалго в интервю за в. "Журнал дю диманш". В края на ноември се предвижда в две зали в кметството на четвърти Парижки район да бъдат доставени спални принадлежности. Там ще може да бъдат настанени до 100 бездомници на площ от 750 кв. м. Те ще получат и храна.

;

Според Ан Идалго Париж спешно се нуждае от три хиляди места за настаняване и се ангажира до края на годината да бъдат осигурени поне половината от тях. Това ще стане именно чрез адаптирането на части от кметства и други административни помещения, както и необитавани сгради за нуждите на бездомните хора. Кметът на френската столица призова правителството да поеме отговорността за останалите хора без подслон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Четирима полицаи бяха ранени при нападение над полицейски участък в Атина
​Четирима полицаи бяха ранени при нападение над полицейски участък в Атина
​Пловдив ще бъде домакин на годишния бизнес форум Индустрия 4.0
​Пловдив ще бъде домакин на годишния бизнес форум Индустрия 4.0