НОВИНИ

Полицаи от Пазарджик задържаха 13 чужденци на АМ "Тракия"

Днес преди обяд е получен сигнал от ОД МВР за засечен лек автомобил, преминал по АМ "Тракия" в посока София. След кратко преследване автомобилът е спрян и е установено, че в него има 13 млади мъже и момчета, на видима възраст между 13 и 30 години, които били без документи за самоличност. Идентифицирали са се като граждани на Афганистан.

bnt avatar logo
от БТА
16:13, 18.08.2016
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
полицаи пазарджик задържаха чужденци тракия

В района на 86-ти километър полицаите подали сигнал със стоп-палка на водача на лек автомобил "БМВ", но той не се подчинил и продължил, съобщават от пресцентъра на ОД МВР в града.

След кратко преследване автомобилът е спрян в района на 79-ти километър. Установено е, че в "БМВ"-то пътуват 13 млади мъже и момчета, на видима възраст между 13 и 30 години, които били без документи за самоличност. Идентифицирали са се като граждани на Афганистан.

На място е задържан и шофьорът - А.Д. -34 г. от русенското село Тръстеник. Той е криминално проявен и осъждан за грабеж и нанасяне на телесна повреда.

Чужденците са предадени на служители от група "Миграция" при ОДМВР-Пазарджик. Те ще бъдат транспортирани към Домове за временно настаняване на чужденци. Спрямо А.Д. е образувано полицейско производство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-големият въздухоплавателен апарат в света направи първия си полет
Най-големият въздухоплавателен апарат в света направи първия си полет
Евакуираха 82 000 души в Калифорния заради горски пожар
Евакуираха 82 000 души в Калифорния заради горски пожар