НОВИНИ

Полицията използва сила и сълзотворен газ срещу "жълтите жилетки" в Париж

Близо 40 000 демонстранти са излезли в цяла Франция за днешното, шесто издание на протестното движение "жълти жилетки". Участието е двойно по-малко отколкото миналата седмица. На национално равнище има 220 задържани.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
21:40, 22.12.2018
Чете се за: 00:29 мин.
По света
полицията използва сила сълзотворен газ жълтите жилетки париж

Късно тази вечер на булевард "Шанз-Елизе" в Париж все още имаше демонстранти, които се смесиха със силите на реда и туристи.

Малко по-рано на прочутия булевард отново се стигна до сблъсъци с полицията, която използва сила и сълзотворен газ, за да разпръсне вечерните протести. Заведенията спешно прибраха масите на открито и спуснаха предпазните решетки.

По-рано през деня две журналистки от френската държавна телевизия Франс 2 бяха нападнати от "жълти жилетки" на пункт за събиране на тол такси в Южна Франция, предаде Франс прес. Инцидентът станал в Булу, близо до границата с Испания.

Двете журналистки отразявали обстановката на частично блокиран от демонстранти пункт за тол такси. Когато полицията използвала сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрантите, настъпила паника. Журналистките били обкръжени и удряни от демонстранти, които ги обвинили, че са продажнички и манипулират фактите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 10 руски самолета пристигнаха в Крим
Над 10 руски самолета пристигнаха в Крим
Испания се съгласи да приеме кораб на хуманитарна организация с над 300 мигранти
Испания се съгласи да приеме кораб на хуманитарна организация с над 300 мигранти