ДПС на консултации при президента Росен Плевнелиев

Пореден кръг от консултациите при президента Росен Плевнелиев. При държавния глава преди обед влязоха представители на Движението на правата и свободи, следобед на Дондуков 2 ще отиде Реформаторският блок. Подробности разказва Вера Александрова.

от БНТ
12:01, 22.11.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Близо половин час продължава срещата на парламентарната група на ДПС с президента=

Три са основните теми на консултациите: първо - възможно ли е в настоящия парламент да бъде намерена друга формула за съставяне на правителство? Второ - какви са потенциалните дати за предсрочни избори, и трето - кои са най-важните закони, които трябва да приеме 43-ото Народно събрание преди да бъде разпуснато?

Ето какво каза президента Росен Плевнелиев в началото на срещата с ДПС

Росен Плевнелиев, президент на Р България
"Провеждам тези консултации с голямата надежда, че ще положим усилия така, че политическата криза, в която страната навлезе с приемането на оставката на правителството на Бойко Борисов да не прерасне в парламентарна криза. Т.е. оставката на правителството да не доведе до оставка на народното събрание. Конституцията ме задължава да действам по този начин, но и опита който натрупах през годините с не една подобни кризисни ситуации ми помага"

По време на консултациите с двете най-големи парламентарни групи на ГЕРБ и БСП стана ясно, че нито една от партиите няма да състави кабинет в рамките на този парламент.

ДПС отдавна повтарят, че 43-тото народно събрание вече е изчерпало своите възможности и настояват за предсрочни парламентарни избори.


Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Само Меглена Кунева се яви до този час в следствието на разпит заради ваксините
Само Меглена Кунева се яви до този час в следствието на разпит заради ваксините
Министерството на здравеопазването ще обжалва отмяната на пръстовия отпечатък
Министерството на здравеопазването ще обжалва отмяната на пръстовия отпечатък