НОВИНИ

Правителството сменя директора на НАП и трима областни управители

На първото правителствено заседание на кабинета „Борисов – 3“ ще бъдат сменени трима областни управители и ще се гласува решение за освобождаване и назначаване на изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП).

bnt avatar logo
от БГНЕС
09:32, 10.05.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
правителството сменя директора нап трима областни управители

От дневния ред става ясно, че ще бъдат сменени областните управители на Варна, Смолян и Хасково е записано в дневния му ред. Предложението за рокади в ръководството на НАП се внася от финансовия министър Владислав Горанов. Към момента изпълнителен директор на НАП е Бойко Атанасов.

В редовния дневен ред е и проект на разпореждане за промяна на органа, който да упражнява правата на държавата в „Национален дворец на културата – конгресен център София” ЕАД– София. През февруари във връзка със структурните промени в кабинета, служебното правителство реши, че тогавашният вицепремиер по подготовка на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз – 2018 Деница Златева ще упражнява правата на държавата в капитала на „Национален дворец на културата – Конгресен център София“ ЕАД. До тогава принципал на държавното дружество беше вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика.

Министрите в кабинета „Борисов 3” се очаква да направят и промени по постановление на МС за одобряване на прогнозно разпределение на разходите по подготовка и провеждане на българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. и на допълнителни разходи за 2017 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кристиан Костов се подготвя за полуфинала в Евровизия
Кристиан Костов се подготвя за полуфинала в Евровизия
Ролинг стоунс тръгват на европейско турне през есента
"Ролинг стоунс" тръгват на европейско турне през есента