НОВИНИ

Правят филм за живота на Едуард Сноудън

Истинската история на бившия сътрудник на американската Агенция за национална сигурност Едуард Сноудън ще бъде адаптирана на големия екран от режисьора Оливър Стоун. Актьорът Джоузеф Гордън-Левит ще се превъплъти в главната роля на прочутия информатор.

bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 28.04.2016
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Едуард Сноудън се сдоби със световна известност през 2013 година, когато стана ясно, че е издавал секретна информация от Централното разузнавателно управление и Агенцията за национална сигурност на разследващи журналисти. Впоследствие той получи убежище в Русия, където живее и до днес.

"Сноудън" не е първият проект на Оливър Стоун на политическа тематика. Прочутият режисьор е човекът зад игрални филми като "Джей Еф Кей", "Никсън", "В търсене на Фидел" и други, както и документалният проект "Неразказаната история на Съединените щати".

Актьорът в главната роля Джоузеф Гордън-Левит стана известен преди всичко с участията си в хитовите филми на режисьора Кристофър Нолан "Генезис" и "Черният рицар: Възраждане" и миналата година получи похвали от редица критици за превъплъщението си като Филип Пети, човекът, изминал разстоянието между кулите на Световния търговски център по въже. Във филма ще участват и други известни актьори като звездата на поредицата "Дивергенти" Шайлийн Уудли и носителят на "Оскар" Никълъс Кейдж.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Християни и мюсюлмани от Глоджево празнуват заедно Великден
Християни и мюсюлмани от Глоджево празнуват заедно Великден
Бойко Рановски: Голямото изнасяне започна
Бойко Рановски: Голямото изнасяне започна