НОВИНИ

Празничното пазаруване - разумно или разточително

Пазаруването на подаръци за празниците продължава. Все изниква някой, когото сме пропуснали да включим в списъка си. Това обаче често може да прерасне в разточителство, а капаните, които ни залагат търговците са многобройни. Според психолозите човек е склонен да се ограничава финансово дълго време, за да успее да осигури изненади за семейството. Как да се предпазим от купуването на скъпи и ненужни подаръци - вижте няколко ценни съвета:

bnt avatar logo
от Галена Паскова
18:59, 29.12.2015
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Както търговските компании имат подход за привличане на клиенти, така и за потребителите има начини да пазаруват разумно.

"Ако първо си купим най-необходимите неща на най-умерени цени, следващите покупки, които са си чисто разточителство, ще ни изглеждат много по-скъпи и наистина може да решим, че можем да минем и без тях", коментира психологът Събка Дякова-Чехович.

Друг начин е да имаме готов списък с точните неща, които ще купим. Диана, която започва подготовката за празниците още ноември, приема купуването на подаръци като тайна мисия.

"Страшно много се вълнувам, защото много държа да изненадам всичките си близки. Със сигурност и една част от моите покупки са необмислени, но човек не може да не подготви нещо изненадващо", каза Диана Христова.

Не всички обаче са толкова смели като Диана.

"Не пазарувам със списък. Първо проучвам какви им са желанията и тогава", сподели Юлия Севинчли.
"Ние сме пенсионери, пенсиите са малки - за всеки по нещичко, но от сърце", поясни Павел Павлов.

Каквото и да подарим, трябва да не забравяме да го поднесем с чувсто и лично послание, за да зарадваме хората, които обичаме.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оставиха в ареста мъжа, ударил пешеходец
Оставиха в ареста мъжа, ударил пешеходец
Жена, болна от Синдром на Мошкович, благодари на кръводарителите си
Жена, болна от Синдром на Мошкович, благодари на кръводарителите си