НОВИНИ

Какво можем да свършим в последния работен ден за 2015 г.

Благой Цицелков направи своята проверка и разбра какво е добре да свършим в утрешния ден, в случай, че все още не сме го направили.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
18:12, 29.12.2015
Чете се за: 01:16 мин.
У нас

В последния работен ден на 2015-а година, можем да сменим личния си лекар.

За смяната не е необходимо да информираме досегашния си лекар. Промяната се случва по служебен път, като за целта трябва да впишем личните си данни във формуляра за смяна. Е, разбира се, за целта трябва да сме здравно осигурени. След 1 януари 2016 г., съгласно промяна в Закона за здравното осигуряване, прекъснатите здравноосигурителни права ще се възстановяват само при условие, че заплатим всички дължими вноски за последните 5 години, а не както до сега - три.

Ако искаме да се възползваме от данъчни облекчения за деца, утре е последният срок да представим необходимите документи пред работодателя си.

И отново утре изтича срокът, в който можем да подадем декларация за освобождаване от такса смет, за имоти, които няма да се ползват през цялата година. Идеята е, че можем да подадем декларация, която да ни освободи от такса смет, за втори или трети имот, които няма да се използват през цялата година. И ако имате път към касите за заплащане на местни данъци и такси в утрешния ден, важно е да знаете, че гишетата за приемане на документи ще работят на повечето места от 8.30 ч. до 10.30 ч., поради годишно приключване.

И още един щрих по темата - данъци. До утре земеделците могат да избират как да се облагат доходите им през следващите 5 години. Това става с декларация, която важи за пет години, нейн образец може лесно да се открие в сайта на НАП.

Утре пък ще бъде взето едно важно решение. Комисията за енергийно и водно регулиране решава с колко ще поевтинее природният газ от догодина. Това ще се случи на закрито заседание.

Утре е и последният шанс за тази година да кажете "да" на половинката си. Ритуалните домове в Пловдив например са запълнили графика още в средата на месеца. Свободни места има чак за 4 януари. Последните, които ще се врекат във вярност през 2015-а са на 67 и 61 години. От утре ни удрят мощни магнитни бури. Според руски учени пикът на поредното изригване на Слънцето ще бъде в нощта на 31-и декември.

Точно след 24 часа зрителите ни ще имат възможност да видят филмът "Открий надеждата", посветен на домакинството на детската Евровизия в България. В 75 минути не само ще видим как се случи бляскавото шоу ,а и много непоказвани кадри и емоции на малките звезди в конкурса, снимачният екип и ... Още много.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стратегическа победа в Ирак
Стратегическа победа в Ирак
Ирак и Сирия най-смъртоносни за журналисти
Ирак и Сирия най-смъртоносни за журналисти