НОВИНИ

Предотвратен атентат във Франция

Предотвратен атентат във Франция. При операция край Париж е бил задържан мъж, който е заподозрян, че е подготвял терористично нападение в страната.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:33, 25.03.2016
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Аржантьой - тази нощ северното парижко предградие беше под полицейска блокада. До мащабната операция се стигна след като вчера там беше заловен 34 годишен френски гражданин. Според френския вътрешен министър, задържаният заемал висок пост в терористична организация.

Бернар Казньов, министър на вътрешните работи на Франция
Успяхме да предотвратим нападение във Франция, подготовката на което беше в напреднала фаза. Задържаният е действал с терористична мрежа, която е планирала да удари нашата държава.

Бернар Казньов заяви, че засега не е установена връзка между подготвеното нападение с атентатите в Париж и Брюксел. В някои френски медии се появиха съобщения, че задържаният е вербувал хора за джихадисти в Белгия.

Засега не са известни повече подробности за зловещия сценарий. Не е ясно и кои са били мишените на терористите. От полицията потвърдиха, че при обиските са били открити експлозиви.

Предотвратеното нападение е 12-тото за последните 15 месеца във Франция. От началото на тази година френските полицаи са задържали над 75 души по подозрение за терористични действия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов: Не очаквам пробив на мигранти от Турция, а по- скоро от Гърция
Бойко Борисов: Не очаквам пробив на мигранти от Турция, а по- скоро от Гърция
Джон Кери пристигна в Брюксел след атентатите
Джон Кери пристигна в Брюксел след атентатите