Премиерът Борисов от Брюксел: Надяваме се днес да има някакво решение

"Вече достатъчно ни се подиграват, така че да се надяваме днес да има някакво решение". Това заяви премиерът Бойко Борисов преди началото на извънредното заседание на Европейския съвет в Брюксел."Демонстрираме висша степен на прозрачност. Често обичат да критикуват страните от Източна Европа, тук го виждаме в пълен обем", допълни Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

от БНТ
13:48, 02.07.2019
Чете се за: 00:36 мин.
По света
премиерът борисов брюксел надяваме някакво решение

До тук всички сме чули за кое няма начин, вече втори-трети ден. Ние до този момент знаем срещу кои сме против. Да се надяваме днес да намерим около кой да се обединим, добави Борисов.

Попитан дали ЕНП държи на председателското място на ЕК, Борисов потвърди и се аргументира, че то се полага на партията-победител.

В същото време сами не можем да вземем нито един пост, без да се намери вариант, затова има десетки варианти", каза още българският премиер.

;

"Предложих Пленкович за председател на ЕК. Сега всеки предлага и казах – ето още варианти", отговори премиерът Борисов на въпрос относно разговорите в рамките на ЕНП.

Помолен да коментира поведението на европейските депутати, които днес по време на европейския химн отказаха да станат, а други обърнаха гръб, премиерът Борисов подчерта, че това си е тяхна работа.

"Защо отиваш там? Можеш да отидеш в Съветския съюз, в Китай, Индия и там да станеш депутат като ти харесва повече. Отиваш и обръщаш гръб – не го разбирам. По-добро място от Европа няма!", добави Бойко Борисов.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Столична община си върна 5 линии на градския транспорт от частни оператори
Столична община си върна 5 линии на градския транспорт от частни оператори
Социалистите ще управляват почти всички общини в Албания
Социалистите ще управляват почти всички общини в Албания