НОВИНИ

Преводачът на папата: В България Светият отец се чувстваше добре

В България папа Франциск се чувстваше добре и не даде никакви знаци на умора въпреки тежката си програма. Това каза в Сутрешния блок на БНТ монсеньор Страхил Каваленов, викарий на Католическата Никополска епархия, който беше основният преводач на Светия отец.

bnt avatar logo
от БНТ
09:10, 08.05.2019
9830
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
Монсеньор Страхил Каваленов: Имах възможност да бъда много близо до една изключителна човешка личност, изпълнена с мъдрост, доброта и много послания.

Преводачът разказа, че папа Франциск е останал доволен от приема в Светия Синод и "впечатлен и трогнат" от възможността да се помоли пред олтара на Св. Св. Кирил и Методий в катедралния храм "Св. Александър Невски".

;

Монсеньор Каваленов разказа още, че нито един проблем, изложен пред папата, не е останал без съвет и съпричастност. При срещите си с хората той е премахвал всякакви бариери и протоколни ограничения.

Монсеньор Страхил Каваленов: Папата се интересува от човешката личност, желае да ѝ подаде ръка, да ѝ бъде в помощ със съвет и съпричастност.

Папа Франциск, чието рождено име е Хорхе (Георги) е бил изненадан и радостен, когато му честитили именния ден на 6 май, но като цяло е бил изключително добре подготвен за България.

Освен "Христос Възкресе", с което поздравяваше на публичните си срещи, за двата дни в България папа Франциск научил още на български език "Благодаря" и "Молете се за мен", разказа неговият преводач.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заловиха рекордните 19,5 тона кокаин в Украйна
Заловиха рекордните 19,5 тона кокаин в Украйна
Зелена светлина: Царството на дрехи втора употреба
"Зелена светлина": Царството на дрехи втора употреба