НОВИНИ

През юли завършва изграждането на втория лъч на софийското метро

Столичният кмет Йорданка Фандъкова и директорът на Метрополитен-а Стоян Братоев провериха как върви строежът на метростанция "Витоша" в квартал "Хладилника". Тя ще бъде открита на 31-ви юли. С нейното изграждане завършва строителството на втория лъч на подземната железница в столицата.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
20:42, 01.03.2016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Станцията ще има 6 входа, като общата ѝ цена е над 42 милиона лева. Участъкът е с дължина над 1 километър и се очаква отсечката да се използва от 370 000 пътници дневно. По време на проверката столичният кмет Йорданка Фандъкова обясни, че към днешна дата са завършени над 75% от строителните дейности.

"Очаквам до края на месец юни строителството да бъде напълно завършено и прието. През юли да се направят изпитанията, изпитателните комисии и на 31 юли да бъде пуснат този участък от метрото", каза кметът на столицата.

С пускането на станцията дължината на столичното метро ще стане над 40 километра. Кметът обяви още, че ще бъде осигурен и довеждащ транспорт до новата метростанция.

"Ще бъде възстановено и движението на трамвая до последната спирка. Така, че ще имаме връзка на последната спирка на трамвая с метрото", добави Йорданка Фандъкова.

Във връзка с изграждането на третия лъч на метрото от 9 март ще се промени движението на тролейбуси номер 2 и 9. От средата на месеца трамвайна линия 6 в участъка от 5-те кьошета, вместо в посока "Лозенец" ще се движи до последната спирка в квартал "Иван Вазов", тъй като движението на автомобилите ще се осъществява двупосочно в тунела.

Стана ясно още, че столичния булевард "Патриарх Евтимий" ще бъде изцяло затворен за срок от 14 месеца. Изцяло ще бъдат затворени и булевард "Гоце Делчев" и улица "Житница" в района на Красно село. Предстои под бул. "Цар Борис III" ще бъде изградено кръстовище на две нива.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържан е мъжът, пребил двама свещеници в Бургас
Задържан е мъжът, пребил двама свещеници в Бургас
Смисълът на затвора като място за наказание се губи?
Смисълът на затвора като място за наказание се губи?