САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

През юли завършва изграждането на втория лъч на софийското метро

Столичният кмет Йорданка Фандъкова и директорът на Метрополитен-а Стоян Братоев провериха как върви строежът на метростанция "Витоша" в квартал "Хладилника". Тя ще бъде открита на 31-ви юли. С нейното изграждане завършва строителството на втория лъч на подземната железница в столицата.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
20:42, 01.03.2016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Станцията ще има 6 входа, като общата ѝ цена е над 42 милиона лева. Участъкът е с дължина над 1 километър и се очаква отсечката да се използва от 370 000 пътници дневно. По време на проверката столичният кмет Йорданка Фандъкова обясни, че към днешна дата са завършени над 75% от строителните дейности.

"Очаквам до края на месец юни строителството да бъде напълно завършено и прието. През юли да се направят изпитанията, изпитателните комисии и на 31 юли да бъде пуснат този участък от метрото", каза кметът на столицата.

С пускането на станцията дължината на столичното метро ще стане над 40 километра. Кметът обяви още, че ще бъде осигурен и довеждащ транспорт до новата метростанция.

"Ще бъде възстановено и движението на трамвая до последната спирка. Така, че ще имаме връзка на последната спирка на трамвая с метрото", добави Йорданка Фандъкова.

Във връзка с изграждането на третия лъч на метрото от 9 март ще се промени движението на тролейбуси номер 2 и 9. От средата на месеца трамвайна линия 6 в участъка от 5-те кьошета, вместо в посока "Лозенец" ще се движи до последната спирка в квартал "Иван Вазов", тъй като движението на автомобилите ще се осъществява двупосочно в тунела.

Стана ясно още, че столичния булевард "Патриарх Евтимий" ще бъде изцяло затворен за срок от 14 месеца. Изцяло ще бъдат затворени и булевард "Гоце Делчев" и улица "Житница" в района на Красно село. Предстои под бул. "Цар Борис III" ще бъде изградено кръстовище на две нива.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Задържан е мъжът, пребил двама свещеници в Бургас
Задържан е мъжът, пребил двама свещеници в Бургас
Смисълът на затвора като място за наказание се губи?
Смисълът на затвора като място за наказание се губи?