НОВИНИ

Президентът на Австрия идва на официално посещение у нас

По покана на държавния глава Румен Радев, на официално посещение в България утре идва президентът на Австрия Александър ван дер Белен, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Церемонията по официалното посрещане на австрийския президент ще се състои на площада "Св. Александър Невски" в София от 10.00 часа.

президентът австрия идва официално посещение нас
bnt avatar logo
от БНТ
13:06, 02.05.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Александър ван дер Белен ще положи венец пред паметника на Незнайния воин.

Президентите на България и на Австрия ще имат среща на "четири очи" на "Дондуков" 2 от 10.25 часа, след което ще се състоят пленарните разговори на официалните делегации на двете държави. Румен Радев и Александър ван дер Белен ще дадат съвместна пресконференция от 11.35 часа.

От 15.30 часа двамата президенти ще направят изказвания пред участниците в Българо-австрийския бизнес форум, който ще се състои в хотел "Балкан".

На 4 май Александър ван дер Белен ще участва в неформалната среща на президентите на България, Румъния и Австрия в Русе. По време на срещата се очаква да бъде потвърдена политическата воля на трите държави, които последователно ще председателстват Съвета на Европейския съюз, за приемственост по ключови теми като европейската перспектива за Западните Балкани, бъдещето на кохезионната политика, енергийната и транспортна свързаност в Дунавския регион.

В рамките на визитата си в България австрийският президент ще има среща и с министър-председателя Бойко Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Британците се извиняват около 200 000 пъти в живота си
​Британците се извиняват около 200 000 пъти в живота си
​Всяка година мръсният въздух убива 7 милиона души по света
​Всяка година мръсният въздух убива 7 милиона души по света