Президентът Радев произведе трима генерали (ГАЛЕРИЯ)

Президентът Румен Радев връчи пагони за висше звание на трима офицери, посочвайки, че това е израз на признание и висока оценка за демонстрираните от тях професионални качества.

от БТА
15:58, 03.07.2017
Чете се за: 00:50 мин.
У нас
президентът радев произведе трима генерали галерия

Със свой указ президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев назначава полк. Красимир Кънев на длъжността Директор на дирекция „Стратегическо планиране“ в Министерството на отбраната, от 19 август т.г. и го удостоява с висше офицерско звание „бригаден генерал“.

С друг указ държавният глава назначава полковник Николай Караиванов на длъжността Началник на щаба на Сухопътните войски и го удостоява с висше офицерско звание „бригаден генерал“.

Президентът Румен Радев назначава полковник Васил Събински на длъжността Директор на дирекция „Комуникационни и информационни системи“ във Военния секретариат на Европейския съюз в Брюксел, Белгия, от 1-и август т.г., като го удостоява с висше офицерско звание „бригаден генерал".

;

Президентът Радев поздрави офицерите с новите звания и длъжности.

Президентът Радев заяви увереността си, че използвайки своите знания и опит, висшите офицери ще дадат всичко от себе си на новите си позиции, защото демонстрираните от тях качества, и особено лидерските знания и умения, са гаранции за успехите им, както и че ще продължат да работят за изграждане на нови бойни способности и за издигане на авторитета на българските Въоръжени сили.

В слово от името на произведените във висше офицерско звание бригаден генерал Красимир Кънев благодари за подкрепата на семействата, за доверието на военните и държавните ръководители, засягайки важни за Въоръжените сили въпроси. Знаем, че отбраната, сигурността са много скъпи дейности, но свободата е безценна, заяви Кънев.

Сред присъствалите на церемонията бяха вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, висши офицери.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Все повече фирми наемат служители в пенсионна възраст
Все повече фирми наемат служители в пенсионна възраст
Български млади физици заминават за Сингапур
Български млади физици заминават за Сингапур