НОВИНИ

Президентът Росен Плевнелиев откри новата бакалавърска специалност във ВТУ

33 първокурсници започват обучението си по новата бакалавърска специалност във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ - „Софтуерно инженерство“. Президентът Росен Плевнелиев пристигна в старата столица за официалното откриване на специалността. Целта на новата специалност е да даде иновативно ИТ образование на студентите, оптимизирайки учебния процес. Президентът подчерта ролята на сътрудничеството между образованието и бизнеса.

bnt avatar logo
от Катя Мерджанова
20:20, 03.10.2016
Чете се за: 00:21 мин.
У нас
Росен Плевнелиев, президент на Република България
„Тогава, когато държавата и частният сектор действат заедно, тогава резултатите са видими.”

Георги Бунов от Габрово е един от студентите, които са записани в специалността „Софтуерно инженерство“. Казва, че я е избрал, защото е перспективна.

Георги Бунов, студент
„Смятам, че в тази специалност има бъдеще и голяма възможност да намериш работа, добре платена работа, както в България, така и в чужбина. По принцип, надявам се в чужбина да работя, но ще видим дали ще стане.”

Новата специалност е разработена от преподаватели от факултет “Математика и информатика” и научният екип на фирма от Пловдив, с която Великотърновският университет има договор за сътрудничество.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Първото изслушване на Кристалина Георгиева пред ООН
Първото изслушване на Кристалина Георгиева пред ООН
ФАРК са готови да коригират мирното споразумение
ФАРК са готови да коригират мирното споразумение