НОВИНИ

Протестиращи нахлуха в Министерството на труда в Атина

Демонстранти нахлуха в Министерството на труда в Атина по време на протест срещу нови реформи, изисквани от международните кредитори. Хора от синдиката ПАМЕ, който е близък до комунистическата партия, стигнаха до кабинета на министър Ефи Ахциоглу и заплашително поискаха от нея законопроектът да бъде оттеглен.

Фани Аронова
от Фани Аронова
21:54, 09.01.2018
Чете се за: 00:31 мин.
По света
протестиращи нахлуха министерството труда атина

Стотици демонстранти се събраха пред сградата на трудовото министерство в Атина. Те носеха плакати с надписи: "Министерство на ЕС и МВФ" и скандираха "Няма да отстъпим пред плутокрацията". В тази обстановка правителството трябваше да внесе в парламента законопроект с нова трудова реформа, изисквана от международните кредитори на Гърция. Някои промени ограничават възможностите за провеждане на стачки. Демонстранти разбиха металните щори до главния вход, влязоха в сградата и стигнаха до осмия етаж. Една група нахлу в кабинета на министъра на труда Ефи Ахциоглу с викове "Засрами се!"

Знаете ли, че шефовете потриват ръце? Оттеглете законопроекта! Оттеглете го днес! Разбирате ли? Млада сте, но трябва да знаете, че се е проливала кръв за правото да се стачкува!
Ефи Ахциоглу, министър на труда на Гърция: Обсъдихме това... Няма да оттеглим законопроекта.

Парламентът трябва да гласува реформата преди срещата на финансовите министри от еврозоната на 22 януари. Тогава ще бъде оценено как Гърция изпълнява условията на спасителната програма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Свлачища отнеха живота на 5 души в Калифорния
Свлачища отнеха живота на 5 души в Калифорния
Ще проверяват фиктивни назначения в болниците
Ще проверяват фиктивни назначения в болниците