НОВИНИ

Протестите срещу Доналд Тръмп продължават

Поредна нощ на протести срещу Доналд Тръмп. Срещата между настоящия и бъдещия президент на Съединените щати не сложи край на демонстрациите. В Туитър Тръмп определи протестите срещу него като "много нечестни".

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
07:13, 11.11.2016 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
По света
протестите доналд тръмп продължават

Протести има, както в сините, така и в червените щати. За втора нощ стотици протестиращи се събраха пред кулата Тръмп на Пето авеню.

- Тук съм, защото това е моя отговорност. В момента апатията не може да бъде оправдана.

"Не е моят президент", скандираха протестиращите във Вашингтон.

Демонстрации имаше и в Минеаполис. Противници на републиканеца излязоха по улиците и на Денвър. Те го обвиняват в расизъм, в , сексизъм и ксенофобия.

Бъдещият американски президент им отговори чрез Туитър: "Едва приключиха много прозрачните и успешни президентски избори. А сега професионални протестиращи, подбуждани от медиите, митингуват. Много нечестно!".

Новоизбраният за президент на Съединените щати Доналд Тръмп заяви, че за него е била "голяма чест" да се срещне с настоящия държавен глава. Барак Обама определи като "чудесен" разговора с наследника си. Срещата между двамата продължи 90 минути. Обама и Тръмп са обсъдили различни теми, сред които външната политика, икономиката и състава на бъдещата президентска администрация.

По-късно Тръмп се срещна и с председателя на Камарата на представителите в американския конгрес Пол Райън. Райън определи срещата с бъдещия президент като "фантастична и ползотворна".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Токови удари тормозят хората от русенското село Тетово
Токови удари тормозят хората от русенското село Тетово
Почина легендарният поет и музикант Ленард Коен
Почина легендарният поет и музикант Ленард Коен