САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Първа изява на Александровския ансамбъл след загубата

Легендарният хор "Александров" е възроден след голямата трагедия в края на декември, когато при самолетна катастрофа в Черно море загинаха 64 души. Съставът е попълнен след прослушвания в цялата страна. Известният още като хор на Червената армия изнесе първия си концерт.

от БНТ
11:38, 19.02.2017
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Въпреки голямата загуба и въпреки краткото време за подготовка новият състав на Александровския ансамбъл показа истинска класа и доказа, че ще носи достойно името на основателя си, както и на всички предишни хористи и танцьори в състава. Концертът беше повече от особен, на него присъстваха само военни и близки на загиналите изпълнители. По думите на всички загубата е непрежалима, но въпреки мъката, ансамбълът трябва да продължи напред.

Виталий: "Чувствах голяма отговорност по време на дебюта. За първи път съм част от това голямо семейство. Бях много нервен, защото хорът представлява цвета на руската амрия."

На 25 декември, в самолетна катастрофа над град Сочи, Александровският хор загуби 64-ма от талантливите си изпълнители, както и диригента Валерий Халилов. В кратки срокове бяха организирани прослушвания из цяла Русия. В новия състава на ансамбъла влизат и победители от конкурс, обявен, през септември миналата година.

Формацията изпълни 12 песни с хореография, като сред тях са емблематичните за състава "Калинка", "Смуглянка", "Александровкса песен". Първата официална изява на хора пред публика ще бъде на 23 Февруари, който Русия чества като Ден на защитника на Отечеството.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Малките репортери видяха как се печата учебник
Малките репортери видяха как се печата учебник
Три линии на градския транспорт в Пловдив с електронно таксуване
Три линии на градския транспорт в Пловдив с електронно таксуване