НОВИНИ

Първа изява на Александровския ансамбъл след загубата

Легендарният хор "Александров" е възроден след голямата трагедия в края на декември, когато при самолетна катастрофа в Черно море загинаха 64 души. Съставът е попълнен след прослушвания в цялата страна. Известният още като хор на Червената армия изнесе първия си концерт.

bnt avatar logo
от БНТ
11:38, 19.02.2017
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Въпреки голямата загуба и въпреки краткото време за подготовка новият състав на Александровския ансамбъл показа истинска класа и доказа, че ще носи достойно името на основателя си, както и на всички предишни хористи и танцьори в състава. Концертът беше повече от особен, на него присъстваха само военни и близки на загиналите изпълнители. По думите на всички загубата е непрежалима, но въпреки мъката, ансамбълът трябва да продължи напред.

Виталий: "Чувствах голяма отговорност по време на дебюта. За първи път съм част от това голямо семейство. Бях много нервен, защото хорът представлява цвета на руската амрия."

На 25 декември, в самолетна катастрофа над град Сочи, Александровският хор загуби 64-ма от талантливите си изпълнители, както и диригента Валерий Халилов. В кратки срокове бяха организирани прослушвания из цяла Русия. В новия състава на ансамбъла влизат и победители от конкурс, обявен, през септември миналата година.

Формацията изпълни 12 песни с хореография, като сред тях са емблематичните за състава "Калинка", "Смуглянка", "Александровкса песен". Първата официална изява на хора пред публика ще бъде на 23 Февруари, който Русия чества като Ден на защитника на Отечеството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Малките репортери видяха как се печата учебник
Малките репортери видяха как се печата учебник
Три линии на градския транспорт в Пловдив с електронно таксуване
Три линии на градския транспорт в Пловдив с електронно таксуване