НОВИНИ

Путин: Пълно спиране на огъня е нов етап към нормализиране на ситуацията в Сирия

Поредният етап по пътя към нормализиране на ситуацията в Сирия след освобождаването на Алепо е пълно спиране на огъня в цялата страна. Това заяви руският президент Владимир Путин в разговор с журналисти след среща с японския премиер Шиндзо Абе, съобщи ТАСС.

bnt avatar logo
от БТА
10:54, 16.12.2016
Чете се за: 00:32 мин.
По света
путин пълно спиране огъня нов етап нормализиране ситуацията сирия

"Следващият етап е да бъдат постигнати договорености за пълно спиране на огъня на територията на цяла Сирия", каза той. Руският лидер информира, че по време на последния разговор по телефона преди два дни с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган двамата са се разбрали да предложат на страните в сирийския конфликт - на правителството и на въоръжената опозиция, нови "мирни преговори на нов терен, какъвто би могла да стане столицата на Казахстан, град Астана".

При съгласие на страните в конфликта двамата лидери ще потърсят съответната подкрепа от казахстанския президент Нурсултан Назарбаев, добави Путин. Ако мирният процес продължи в Астана, "това няма да е терен, който да конкурира женевския, това обаче ще допълва женевските преговори", каза той.

Палмира падна заради несъгласуваните действия на международната коалиция, сирийската армия и Русия, заяви руският държавен глава. "Много пъти съм казвал, че за да бъдем ефективни в борбата с терористите, трябва да обединим усилия", подчерта Путин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катерици се оказаха върли врагове на коледната украса в Торонто
Катерици се оказаха върли врагове на коледната украса в Торонто
Българин беше арестуван за побой в Испания (ВИДЕО)
Българин беше арестуван за побой в Испания (ВИДЕО)