НОВИНИ

Путин посети прочута школа по джудо в центъра на Токио (СНИМКИ)

Руският президент Владимир Путин, придружен от своя японски домакин - премиера Шиндзо Абе, посети днес Центъра за източни бойни изкуства "Кодокан". Лидерът на Русия и министър-председателят на Япония гледаха демонстративни изпълнения на местни спортисти.

bnt avatar logo
от БТА
13:51, 16.12.2016
Чете се за: 00:43 мин.
По света
путин посети прочута школа джудо центъра токио снимки

Путин вече посети този център по време на своята визита в Япония през 2000 г. и дори излезе на татамито, но този път не бе предвидено да участва в демонстративните двубои. Той ги коментира в разговор със свой добър познат - олимпийския шампион по джудо Ясухиро Ямашита, посочва агенцията. Шиндзо Абе, който не тренира джудо, се пошегува, че и сам той е бил готов да излезе на татамито. "Държах го за ръката", с усмивка потвърди Путин.

В разговор с руския лидер преди сегашното посещение журналисти му показаха част от интервю с Ясухиро Ямашита, заместник-ректор на японския университет "Токай" и вицепрезидент на националната федерация по джудо, в което майсторът говори с топли думи за Путин.

;

"Много ми е приятно да го чуя. Господин Ямашита наистина е признат майстор не само в Япония, но и в цял свят, затова в известен смисъл той е пример и за мен като великолепен спортист и много добър човек", отвърна руският държавен глава.

"Кодокан" е прочут не само като спортен комплекс в центъра на Токио, но на първо място като школа, пазеща принципите на оригиналното, ортодоксално джудо. Сегашната сграда на "Кодокан" е построена през 1984 г. по случай вековния юбилей на джудото. Днес тя е един вид Мека за спортисти от цял свят, тук е разположен и Международният център по джудо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Актьорът Райън Рейнолдс със звезда на Алеята на славата в Холивуд (СНИМКИ)
Актьорът Райън Рейнолдс със звезда на Алеята на славата в Холивуд (СНИМКИ)
2016 г. според търсенията в Google (ВИДЕО)
2016 г. според търсенията в Google (ВИДЕО)