НОВИНИ

Румен Радев обсъди в Китай възможностите за увеличаването на туристите

Голямата китайския туристическа корпорация „Си трип" има желание да дойде в България. Президентът Румен Радев и изпълнителният директор Джейн Джо Сън обсъдиха възможностите за увеличаване на туристите между България и Китай.

Вера Александрова
от Вера Александрова
10:45, 05.07.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Компанията "Си трип" има огромни възможности и стотици милиони активни членове в Европа, отбеляза президентът Радев.

Според президента Министерството на туризма трябва да бъде по- активно и да търси контакти с такива големи компании. Каза че Си трип има интерес да дойде в България.

Румен Радев: А ние съответно да поканим на място Министерството на туризма, водещите организации от туристическия бранш, транспортни, летища и да направим едно всеобхватно споразумение, така че да имаме истински резултат.

А интерес към България определено има. Уенди Мин вече няколко пъти е идвала в България и е много впечатлена. Има желание отново да се върне.

Уенди Мин: Аз наистина харесвам историята, розите и хората.

В последния ден от държавното си посещение в Китай президентът Румен Радев говори пред студенти в Шанхайския университет

Шанхайският университет е едно от най-старите и престижни висши учебни заведения в Китай. От няколко години развива съвместни проекти с Университета за национално и световно стопанство в София.

Подчерта, че приключва визитата си в Китай с убеждението, че желанието за задълбочавани на двустранните отношения е напълно постижимо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте на живо избора на генерален директор на БНТ
Гледайте на живо избора на генерален директор на БНТ
Бетонират релсите от третия лъч на метрото в София
Бетонират релсите от третия лъч на метрото в София