НОВИНИ

Разследването на самолетната катастрофа в Дубай остава без резултат

Ден, след като 300 души оцеляха при аварийно кацане на летището в Дубай, причината за инцидента все още не е известна. Разследващите обаче отхвърлят вероятността да става дума за нападение и версията за техническа повреда или човешка грешка е по-вероятна. Появиха се и още свидетелски кадри от ужасa на борда, в момента на евакуацията.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
17:40, 04.08.2016
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Инфарктните минути след аварийното кацане, през погледа на един от пътниците. Секунди след като самолетът се озовава на пистата, стюардесите успяват да отворят аварийните изходи и да изведат всички 282-ма пътници. Петима от тях и член на екипажа, са с леки наранявания, но без опасност за живота. При гасенето на последвалия пожар обаче загива един огнеборец.

Шейх бин Саед ал Мактум, авиокомпания "Емирейтс"
За съжаление един от пожарникарите е починал. Изказваме съболезнования на близките му. Всички пътници и членове на екипажа са невредими.

Точната причина за инцидента остава неясна. Известно е, че диспечерите са предупредили пилотите да спуснат колесника, но машината се приземява по корем. От авиокомпанията отхвърлят възможността да е имало терористично нападение и да има какъвто и да е пробив в сигурността.

Шейх бин Саед ал Мактум, авиокомпания "Емирейтс"
Огънят не е възникнал по време на полета, а е в резултат на сблъсъка със земята.

Днес летището в Дубай работи с намален капацитет и само с една действаща писта. Някои от полетите са пренасочени, а други са отменени, което засегна над 23 хиляди пътници. По-голямата част от пасажерите на вчерашния полет, засега остават в транзитната зона на летището.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма яснота за 7 европроекта на Област Русе
Няма яснота за 7 европроекта на Област Русе
Покемоните в Базел започнаха да си отмъщават
Покемоните в Базел започнаха да си отмъщават