НОВИНИ

Разследващите: Основната версия за авиокатастрофата е лошото време

Пътнически самолет на авиокомпания "Флай Дубай" се разби тази нощ на летището на руския град Ростов на Дон. При трагедията няма оцелели. Загинали са всички, които са били на борда - 55 пътници и 7 души екипаж. Все още не са ясни причините за трагедията.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
12:00, 19.03.2016
Чете се за: 00:51 мин.
По света

Дубай - Ростов на Дон. По тази дестинация пътувал самолетът. Той трябвало да пристигне на руското летище около 1,30 часа през нощта. Екипажът, обаче, не успял да приземи Боинга. Боингът кръжал около 2 часа над летището. Около 3,30 сутринта пилотът предупредил контролната кула, че ще направи нов опит да приземи самолета.

Последвала трагедията. Самолетът буквално паднал от височина около 250 метра. На земята той се разбил и избухнал в пламъци.

С Боинга пътували предимно туристи. На борда имало цели семейства. В списъка на загиналите са и и имената на 7 деца.

Според разследващите основната причина за катастрофата е лошото време. Екипажът се опитал да приземи машината при вятър със скорост около 20 метра в секунда.

ВАСИЛИЙ ГОЛЮБЕВ, губернатор на Ростовски район: Основната версия за катастрофата остава лошото време.

Самолетът е имал достатъчно гориво, за да кацне на друго летище. Но защо пилотите не са взели това решение, засега не е ясно. От летището в Ростов на Дон съобщиха, че по същото време е имало и полет на Аерофолт. Но самолетът бил пренасочен към Краснодар.

Разследващите все пак не изключват катастрофиралия Боинг да е имал и технически проблем. От Флайдубай съобщиха, че екипажът е бил от чужденци. Знае се, че капитанът е бил на 38 години, от Кипър.

Като злокобна игра на съдбата звучат думите на единия стюарт във Фейсбук. Малко преди полета той качил снимка с думите: "Бъдещето е за тези, които вярват в красотата на своите мечти".

Утре Ростовска облсат ще потъне в траур в памет на загиналите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изкуството да рисуваш по точки
Изкуството да рисуваш по точки
Санират още девет блока в Благоевград
Санират още девет блока в Благоевград