НОВИНИ

Русия и Китай готвят проект за голямо Евразийско партньорство

Русия и Китай работят върху проект за Евразийско икономическо партньорство, който ще бъде отворен за всички страни от Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС). Това заяви в речта си на срещата на върха на ШОС руският президент Владимир Путин, съобщи ТАСС.

bnt avatar logo
от БТА
10:09, 10.06.2018
Чете се за: 00:30 мин.
По света
русия китай готвят проект голямо евразийско партньорство

Проектът ще бъде отворен за всички страни от регионалната организация, каза Путин. "Възползвайки се от случай, каня представителите на вашите страни да участват в първата среща на ръководители на регионите от държавите членки на ШОС и във форума на малкия бизнес на ШОС и БРИКС, които ще се състоят в Русия", заяви руският президент.

В организацията БРИКС влизат Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка.

В речта си на форума в китайския град Циндао Путин каза, че развитието на икономическите връзки е важно направление в дейността на ШОС. Набират обороти търговията и инвестициите, опростяваме достъпа до стоки и услуги, усъвършенстваме митническите регулации, премахваме излишните административни бариери, предприемаме общи проекти в енергетиката, транспорта и селското стопанство, посочи той.

Руският лидер говори и за необходимостта от подобряване на координацията при изпълнението на проекти по линия на Евразийския икономически съюз и китайската програма "Един пояс, един път".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МРРБ ще инвестира в близо 300 ВиК обекта
МРРБ ще инвестира в близо 300 ВиК обекта
Започна фестивалът Арлекин във Варна
Започна фестивалът "Арлекин" във Варна