НОВИНИ

"Само Англия може да напусне Европа два пъти за една седмица"

Шокът за англичаните идва и от факта, че бяха изхвърлени от турнира от джуджето Исландия - островната държава с 300 000 души население, в която всички са братовчеди, както се шегуват местните. Още за горчивия развод с Европа - и за победата на викингите...

Александър Марков
от Александър Марков Оператор: Николай Петров
19:45, 28.06.2016
Чете се за: 01:19 мин.
По света

"Само Англия може да напусне Европа два пъти за една седмица." "Брекзит, Ходжсън." "Надхитрен, надвит, без Европа, без работа" - медийните заглавия на Острова разкъсаха отбора на Англия и треньора Рой Ходжсън след загубата снощи.

;

А шегобийците във фейсбук, туитър и соц. мрежи наводниха интернет със сарказъм за мача: "Брекзит. Второ издание", "Сега английските футболисти търсят в гугъл значението на думата "футбол", "300 000 исландци току-що гласуваха за Брекзит", Ходжсън към Камерън: Чух, че сте Експерт по излизането от Европа, мачът в резюме:

;

Горките английски фенове. Преди мача пееха "Ние не сме вече в Европа".

;

След мача, шегобийци оприличиха състоянието на феновете така:

;

На съвсем другия полюс бяха исландките фенове.

;

Исландският коментатор Гудмундур Бенедиктсон, който крещя умопомрачително след победата на Исландия над Австрия и реакцията му обиколи света за секунди, снощи не изневери на себе си, опиянен от победата.

;

Огорчението на англичаните и радостта на исландците са разбираеми. Исландия - страната без постоянна армия, с 300 000 души население, в която всички са братовчеди - показа футболна класа. Защитникът на Исландия Карни Арнасон вече заяви, че познава 15% от публиката на стадиона.

;

Така бе отпразнувана победата на стадиона от футболисти и фенове. Екстравагантните пляскания с ръце са вид бойна мотивация, останала от викингите, обяснява поздрава Айгир Сверисон - българин с ислански корени.

;

Айгир Сверисон, българин с исландки корени, преподовател в СУ
- И това, което всъщност се прави, е това старото викингско чукане по щитовете, което трябва да сплаши врага и в същото време да "всмукне" мъжество.
;

Любопитно: снощната не е първата загуба на Англия от Исландия. През 1976-а Исландия печели т.н. "Рибна война" срещу Англия, водена, защото английски рибари започват да ловуват в териториалните води на Исландия.

;
Айгир Сверисон, българин с исландски корени, преподавател в СУ - Тогава исландците, по призива на един писател, се емват и всеки, който има лодка по някакъв начин тръгват, издирват такива рибарски кораби на англичаните и почват да им късат мрежите, т.е. саботират улова им и това се случва всеки ден в продължение на мн. месеци.
;

И накрая, минути преди да свърши снощния кошмар на стадиона, огорчен английски фен написа: "Мислете за останалите няколко минути от мача като двете години между член 50 от Лисабонския договор и Брекзит.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От 1 юли цената на природния газ пада с почти 10%
От 1 юли цената на природния газ пада с почти 10%
Европейският съюз след развода - а сега, накъде?
Европейският съюз след развода - а сега, накъде?