НОВИНИ

Самоуби се № 1 в кулинарния елит на света

Звезди и трагедия в света на висшето кулинарно майсторство. Днес излезе изданието за 2016-а на световноизвестния гид за ресторанти и хотели Мишлен за 2016 година. Два ресторанта в Париж са новите попълнения в клуба на трите звезди. На церемонията трябваше да присъства прочутият френско-швейцарски шеф Беноа Виолие. Часове по-рано обаче той беше намерен мъртъв в дома му, предполага се, че става дума за самоубийство.

bnt avatar logo
от БНТ
16:18, 01.02.2016
Чете се за: 00:37 мин.
По света

44-годишният Беноа Виолие е починал от огнестрелни рани. Полицията смята, че сам е сложил край на живота си. Той държеше тризвезден ресторант в Крисие близо до Лозана, а през декември бе обявен за най-добрият майстор-готвач в света от престижната класация Ла Лист на френското външно министерство и борд по туризъм, която подрежда хиляда ресторанта от всички кътчета на планетата. В швейцарското градче са в шок.

Кмет на Крисие: За мен, за всички тук това е ужасна изненада, той участваше много в живота на града, общуваше с хората. Човек пълен с живот, динамичен, топъл, прям и много приятен.

Потресени, колегите на Виолие от върха на кулинарното изкуство също нямат обяснение. Припомня се, че миналата година Виолие е изгубил баща си и професионалния си ментор. В кулинарния елит обаче това самоубийство не е прецедент. Известно е, че престижните три звезди означават и огромно напрежение да ги запазиш.

Преди 15 години заради слухове, че ще падне по-надолу в гида Мишлен на 52 години се самоуби французинът Бернар Лоазо. По ирония на съдбата в излезлия днес нов гид водещ ресторант от групата Лоазо губи една от звездите си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи подводен музей в Европа
Първи подводен музей в Европа
Катастрофирал автомобил стои месеци на улицата
Катастрофирал автомобил стои месеци на улицата