НОВИНИ

САЩ: Ще отвърнем с масиран военен отговор на всяка заплаха от Северна Корея

Съединените щати ще отвърнат с масиран военен отговор на всяка заплаха срещу тях или срещу съюзниците им от страна на Северна Корея. Това заяви американският министър на отбраната Джеймс Матис след извършения от Пхенян опит с водородна бомба.

сащ отвърнем масиран военен отговор всяка заплаха северна корея
bnt avatar logo
от БНТ
07:05, 04.09.2017
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Междувременно Южна Корея проведе маневри с балистични ракети в отговор на севернокорейския ядрен опит. Учението е извършено с реални муниции. Нанесени са удари срещу избрани мишени в Японско море, които са на разстояние, равно на разстоянието до севернокорейския ядрен полигон Пунге-ни, в североизточната част на страната.

В маневрите са участвали само южнокорейски военни, но се подготвят и учения с американски войски, се казва в съобщението на Съвета на началник-щабовете. Междувременно американският президент Доналд Тръмп обсъди действията на Пхенян в телефонен разговор с японския премиер Шиндзо Абе.

Тръмп е потвърдил, че САЩ ще се защитават и ще защитават съюзниците си с всички налични дипломатически, конвенционални и ядрени способности. В изявление от Белия дом американския министър на отбраната Джеймс Матис изткъна, че Вашингтон не иска тотално унищожение на която и да е страна, но че САЩ са способни да се защитят, както и да защитят съюзниците си Южна Корея и Япония.

Джеймс Матис, министър на отбраната на САЩ: Всяка заплаха срещу Съединените щати или техните територии, включително Гуам, както и срещу наши съюзници, ще бъде посрещната с масиран военен отговор.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ангела Меркел победи Мартин Шулц в телевизионен дебат
Ангела Меркел победи Мартин Шулц в телевизионен дебат
Турция никога няма да стане член на Европейския съюз, заяви Ангела Меркел
Турция никога няма да стане член на Европейския съюз, заяви Ангела Меркел