НОВИНИ

САЩ затегна санкциите към Куба

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп забрани груповите учебни пътувания до Куба, като така отряза една от основните причини на американците да посещават острова. Този ход идва, за да накаже така наречената „дестабилизираща роля” на Куба в региона. Вчера министерството на финансите забрани износа на лодки и частни самолети към страната.

bnt avatar logo
от БГНЕС
17:11, 04.06.2019
Чете се за: 00:35 мин.
По света
сащ затегна санкциите куба

Краят на груповите образователни пътувания най-вероятно ще нанесе тежък удар върху американския туризъм на острова, който се увеличи стремглаво, след като бившият президент Барак Обама се опита да облекчи половинвековното ембарго срещу комунистическото правителство през 2014 г.

„Куба продължава да играе дестабилизираща роля в Западното полукълбо като осигурява комунистическо присъствие в региона и подкрепя американските противници като Венецуела и Никарагуа и симулира нестабилността и подкопава върховенството на закона и потиска демократичните процеси”, заяви финансовия министър Стивън Мнучин.

„Тази администрация е направила стратегическо решение да обърне разхлабването на кубинските санкции и други забрани за кубинския режим. Тези действия ще ни помогнат да държим американските долари извън ръцете на кубинските военни, разузнаване и служби за сигурност”, се казва от министерството.

Действието на финансовото министерство забранява „груповите обучителни пътувания” - структура, която позволява на туристическите агенции да организират обикновени американски туристи в "образователни групи", които при посещението си в Куба прекарват известно време на обмен с кубинци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доналд Тръмп се срещна с британския премиер Тереза Мей в Лондон
Доналд Тръмп се срещна с британския премиер Тереза Мей в Лондон
ДРУГИТЕ новини: Чужденец и Рамщайн
ДРУГИТЕ новини: Чужденец и Рамщайн